Uloguj se

Vesti

04. 05. 2014. 20:42   >>  20:44 Autor: Zorana Šokorac

Tanja Petrović: Isto mi je da li sam u kimonu ili haljini

Naša najbolja karatistkinja Tanja Petrović pred novo izdanje „Plesa sa zvezdama“, čija je tema narodna muzika, otkriva vezu između kata i plesnih koraka.

Publika je voli, žiri joj se divi. A ona je smirena, maksimalno usredsređena na veče koje je pred njom. Na veče kada će zaplesati uz narodnu muziku.

- Super su mi legli narodnjaci. Mi imamo sreće sa muzikom jer stalno dobijamo neke lepe strane pesme za ove prethodne koreografije, a za onaj prethodni tango smo dobili „Đurđevdan“ što je opet OK. Dobiješ, profesionalno se odnosiš prema tome i uradiš najbolje što možeš.

S obzirom na to da je vrsna sportiskinja, mama i, sada plesačica, nije lako stvoriti i sačuvati energiju. Bar ne nama koji nismo iskusili napor te vrste.

- Baš zato što sam sportista ja generišem energiju i proizvodim je. Meni je ovo vrlo sličan tempo života i mog takmičenja u karateu, tako da je u pitanju samo druga oprema. Nije kimono, nego je haljina. Inače, tempo i napor su baš, baš slični: u jednom danu na takmičenju morate da budete stalno spremni, svakoga trena, a opet opušteni i spremni da se odmorite i uskočite kada vas prozovu. I ovde je isto  kada su u pitanju snimanja i probe. Treba  mnogo mentalne snage i, naravno fizičke, a opet, s druge strane, ne možete stalno da stojite na nogama jer biste se umorili i pregoreli, već onako malo nađete vremena da se opustite.

Ipak, Tanja sa lakoćom izvodi i kate i plesne korake. A tajna je...

- To je taj jedan japanski način razmišljanja, zen. Način na koji  se borite, s jedne strane i dajete svoj maksimum, a s druge strane ste opet u stanju pripravnosti. U izvođenju kata ste maksimalno opušteni, a spremni da reagujete u svakom času.

0
0 Komentari
Ostali komentari