Uloguj se

Škola plesa

10. 06. 2014. 10:41   >>  14:12

Naučite da plešete

Poželeli ste da krenete u školu plesa, ali niste sigurni da li ćete se snaći, da li ćete izgledati smešno i koliko će vam vremena biti potrebno za prve rezultate. Dejan Barać, stručni konsultant i ekspert u oblasti plesa daje odgovore na neka od ovih pitanja.

Poslednjih meseci svi pričaju o plesu. Dugo očekivani, najpopularniji plesni šou na svetu, “Ples sa zvezdama” polako se približava  velikom finalu. Iz nedelje u nedelju smo svedoci koliko je ples čudesan i kako definitivno zaslužuje epitet najpopularnijeg i najmasovnijeg  hobija na svetu. Ples je svuda oko nas, na svakom koraku... Plešu mladi, plešu stariji, pleše se za dušu, za dragu osobu ali i profesionalno. Od najjednostavnijeg prebacivanja težine s noge na nogu tokom nekog sentiša na venčanju prijatelja, preko sigurnijeg đuskanja na brže numere u nekom klubu, do prvih plesnih večeri i takmičarskih nastupa, ples čini važan deo naših života. Ples je zdrav, ritmičan, zabavan, neodoljiv, zavodljiv… ples je život. Zaplešite… definitivno.

Ako poželite da konačno krenete na časove plesa, poslednja stvar o kojoj bi trebalo da brinete je da nećete biti dovoljno dobri u tome ili da imate « dve leve noge ». Na plesnom podijumu ima mesta za svakoga ko ples nosi u srcu. Čak i najbolji plesači nisu toliko dobri zbog tehnike kojom vladaju, već zbog strasti koju nose u sebi. Postoji mnogo vrsta plesova u kojima biste se mogli oprobati – latino, standardni ili moderni plesovi – odaberite ono što vam najbolje leži, potražite najbližu plesnu školu, opustite telo i uživajte.

Metod rada u plesnim školama prilagođen je svim uzrastima - od predškolaca pa do trećeg doba. Svaka grupa ima svoj precizno definisan plesni program koji je prilagođen interesovanjima, uzrastu i afinitetima polaznika... Prosečnom polazniku potrebno je 4 do 6 meseci pohađanja škole plesa, u uobičajenom tempu dva puta nedeljno, da veoma pristojno pleše osnovne figure najpopularnijih bazičnih plesova. Pohađanjem plesne škole u trajanju od najmanje dve godine nauči se petnaestak različitih plesova, stekne se određeni nivo muzičkog obrazovanja, jer se upoznaju različiti ritmovi, njihov nastanak i razvoji a pritom se stekne neophodna sigurnost na svakom plesnom podijumu. Na vrlo spontan način plesna škola unapređuje ljudsku komunikaciju, što je u vremenu otuđenja i brzog ritma života veoma značajno.

Ako želite da plešete samo određene plesove i da ih naučite za veoma kratko vreme, individualni časovi su idealan izbor za vas. Na njima ćete pod budnim okom Vašeg instruktora napredovati brže i učiti samo one plesove koje želite. Individualni časovi plesa su neizostavni izbor budućih mladenaca u osmišljavanju željene koreografije na venčanju. Danas skoro da nema mladih parova koji ne spremaju plesni nastup za venčanje u nekoj od plesnih škola.

Nikada nije kasno da se odlučite za svoje prve plesne korake. Rezervišite mesto u  plesnoj školi i zaplovite u jedan novi svet - svet radosti, muzike, druženja i glamura. Budite i Vi zvezda plesnog podijuma!

Dejan Barać je stručni konsultant i ekspert u oblasti plesa, presednik Plesnog saveza Beograda i direktor Plesnog kluba Aurora.

 

0

Povezane vesti

Plesna šminka video

13. 06. 2014. 11:48 >> 14:04

Plesna šminka

Ples sa zvezdama - 11. epizoda - eliminacije

12. 06. 2014. 01:06 >> 22:22

Ples sa zvezdama - 11. epizoda - eliminacije

Takmičari spremni za polufinale! foto

11. 06. 2014. 20:46 >> 20:54

Takmičari spremni za polufinale!

Učimo Slowfox

02. 06. 2014. 11:53 >> 13:35

Učimo Slowfox

Ples sa zvezdama 9. epizoda - eliminacije

02. 06. 2014. 09:51 >> 22:16

Ples sa zvezdama 9. epizoda - eliminacije

10 Da li vam je nedostajao Aleksandar Josipović?

01. 06. 2014. 21:48 >> 21:59

Da li vam je nedostajao Aleksandar Josipović?

0 Komentari
Ostali komentari